Učinkovit ETRM sistem za trgovce z električno energijo - Novita
15762
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15762,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge | shared by vestathemes.com,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

UČINKOVIT ETRM SISTEM ZA TRGOVCE Z ELEKTRIČNO ENERGIJO

Blue Trader ™ je učinkovit sistem za evropske trgovce z električno energijo.

 

Vse ključne funkcije kot npr. uvoz kapacitet iz JAO ali nominacije različnim evropskim TSOjem so že podprte in delujejo takoj po nakupu sistema. Tako pripravljen sistem je možno zelo hitro in enostavno uvesti.

NAJBOLJŠE RAZMERJE MED CENO IN IZVEDBO

POSLOVNE TRANSAKCIJE

Sistem omogoča trgovanje z naslednjimi tipi produktov:

 

Električna energija s fizično dobavo
Čezmejne prenosne zmogljivosti
Finančni posli
Preostali stroški in prihodki

Potrditve za sklenjene posle je možno tiskati ali pošiljati po elektronski pošti direktno iz sistema. Nekatere bilateralne posle je potrebno prijaviti evropski agenciji ACER (Agency for the Cooperation of Energy Regulators). Blue Trader lahko generira REMIT XML datoteke.

 

Sistem lahko uvaža podatke o dodeljenih prenosnih zmogljivostih iz večine evropskih avkcijskih hiš in nominira prenose večini evropskih TSOjev in operatorjev trga. Lokalne posebnost (kot npr. nestandardne XML datoteke ali dodatna poročila) smo upoštevali. Prav tako spremljamo dodajanje v regiji in pogosto nadgrajujemo sistem. Prosim kontaktirajte nas za najnovejši spisek podprtih držav.

Nekateri operatorji trga ali posredniki zaračunavajo provizije za svoje storitve. Blue Trader zna avtomatsko izračunati provizije iz cenikov. Posli, ki temeljijo na indeksnih cenah se preračunajo po uvozu indeksnih vrednosti.

 

Poslovni proces v Blue Traderju se zaključi v točki, ko zgenerira podatke za fakturo. Iz teh podatkov lahko uporabnik natisne fakturo direktno iz Blue Traderja ali pa izvozi podatke v finančni informacijski sistem (npr. SAP).

 

Blue Trader vsebuje vmesnik za integracijo z drugimi sistemi. Projekt integracije lahko izvedemo mi, vaš običajni ponudnik informacijskih storitev ali oboji skupaj.

ORGANIZACIJSKA STRUKURA

Sistem se lahko uporablja iz večih lokacij, pri čemer se lahko posli sklepajo v imenu enega podjetja ali večih podružnic (z različnimi davčnimi številkami). Podjetje ima lahko v različnih državah različne EIC kode. Obračunski del sistema zna upoštevati vse zgoraj navedene kombinacije in pravilno pripraviti fatkure, nominacije ali različna finančna in pozicijska poročila.

LICENCIRANJE

Blue Trader teče v Windows okolju. Za delo potrebuje operacijski sistem Windows Server in podatkovno bazo SQL Server. Namestitev je lahko na lokalni strežnik ali v oblak.

 

Cena licence je enaka v obeh primerih. Obstaja samo en tip licence, ki vključuje neomejeno število uporabnikov in podružnic.