Sistem za integracijo z ENTSO-e transparency platform - Novita
15757
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15757,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge | shared by vestathemes.com,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

SISTEM ZA INTEGRACIJO Z ENTSO-e TRANSPARENCY PLATFORM

Sistem za integracijo z ENTSO-E Transparency Platform (eRepo sistem) je podatkovni sistem, ki sistemskim operaterjem prenosnega omrežja in drugim tržnim udeležencem omogoča integracijo potrebnih podatkov za objavo poročil na ENTSO-E Transparency Platform.

CENIMO MNENJE NAŠIH NAROČNIKOV

FUNKCIONALNOST

Takojšnje posredovanje poročil na ENTSO-E Transparency Platform, po prejetih podatkih o spremembah na prenosnem omrežju, v proizvodnji ali porabi. Poročila so izdelana in posredovana v skladu z Uredbo Komisije (EU) št. 543/2013.

 

Izvorne podatke je možno vnesti ročno s pomočjo grafičnega vmesnika ali jih po enem izmed komunikacijskih kanalov uvoziti kot XML dokumente. XML dokumenti uporabljajo standardne ENTSO-E sheme (ESS ali ECAN kot na primer Schedule message, Energy Account Report idr.).

 

Kreiranje, urejanje in prikazovanje poslanih in prejetih poročil, kar vključuje tako izmenjavo z internimi sistemi kot tudi z ENTSO-E Transparency platform). Uporabniku prijazen vmesnik prikazuje številne informacije in statuse (datum/čas prejetja/pošiljanja, odgovore …).

Izmenjava dokumentov je možna po različnih komunikacijskih kanalih, kot so na primer Web Services, SFTP, FTP, e-mail, Electronic Highway, deljene mape idr. Na voljo so tudi ročno vnosi z uporabo grafičnega vmesnika. Prejemanje in pošiljanje dokumentov je možno izvesti tudi s kombinacijo različnih komunikacijskih kanalov.

 

Sistem podpira dokumente (podatke) različnih tržnih udeležencev na enem mestu. Posamezni organizaciji v sistemu se lahko potem dodeli izdelava enega ali več ENTSO-E Transparency poročil.